ЗАКЛЮЧИТЕЛНА СРЕЩА  ПО ПРОЕКТ №35

на  ACES – Academy of Central European Schools

АКАДЕМИЯ НА ЦЕНТРАЛНОЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ

        

        В периода 23 – 25.ІІІ.2016 год. І ОУ – Варна посрещна скъпи гости от училище „Брака Миладиновци”, гр. Пробиштип,   Македония и от училище „Vuko Jovovi?”, гр. Даниловград,  Черна гора, с които месеци наред съвместно работихме по проект за солидарност и добротворство на тема „I gave what I had “.

          Посрещането на нашите приятели започна по стар български обичай с питка под звуците на гайда. Премина през забавни опознавателни дейности и прерастна чрез веселите буйни ритми на хората в истински празник.

     Представители от Солидарните клубове на трите училища посетиха Социален дом за деца и възрастни  в ж.к. „Владислав Варненчик”.Там те зарадваха обитателите на дома и предадоха дрехи и хранителни продукти, закупени със средства от проведения благотворителен коледен базар.

     Солидарният клуб към І ОУ отчете успешната акция за събиране на използвани пластмасови капачки /провеждана за втора година/.Средствата,  получени след рециклирането им ще бъдат в помощ на отделенията по неонатология във варненски АГ болници за закупуване на нужната апаратура.

      Дъждът не попречи на нашите приятели да се запознаят с историята и забележителностите  на град Варна и да посетят древните ни столици Плиска и Преслав.

    Всеки участник в срещата получи сертификат за участието си в благотворителния проект „I gave what I had “, а в сърцето си съхрани приятелство и спомени завинаги.