За учениците от Първо ОУ "Свети княз Борис Първи" книгите са на почит. В рамките на Националната седмица на книгата в училище проведохме Маратон на четенето 2023. По- големите ученици от 6а и 7б клас поднесоха изненада на своите по-малки приятели от 2в клас като им гостуваха с любими книги в ръце. Те прочетоха откъси от книгите, които препрочитат с желание. Малките ученици показаха, че и те умеят да четат и за тях книгите са ценни приятели.

В 6а,б и в 7б клас всички ученици отговориха на въпросите от проведената анкета: За теб четенето на книги е...? Какви книги четеш? С какво те обогатяват? Най- четящите споделиха кои книги биха препрочели и защо да  ги прочетат и други. За тях книгите са: Прозорец, врата към различни светове! Учат в ценности, обогатяват човека с опит и мъдрост.

Да се научат учениците да четат е важно, да се научат да четат с разбиране - е и полезно! Заедно стигнахме до ценни изводи, коментирайки цитираните мисли: "Да четеш хубава книга е като непрекъснат диалог, в който книгата говори, а душата отговаря." - Андре Мороа


"Къща без книги е като стая без прозорци." - Хайнрих Ман


Да четеш хубава книга е едно от най-приятните и полезни занимания за нас!
Донка Петрова, учител по БЕЛ