Национална седмица на четенето и в нашето училище 13 - 19 ноември 2023 г.
Седмица, преминала под знака на ЧЕТЕНЕТО, съпътствано с много изненади за малки и големи. Вълнуващи бяха срещите на живо с носители на словото от град Варна.
Орхан Таир представи своята книга "Приказките на дядо Орхи – Приключенията на камъчето Тони“ пред децата в първи и втори клас.
Писателят Константин Иванов промоцира книгата си  „Повелителят на щъркелите“ за децата в трети, четвърти и пети клас. Любопитно за децата беше да узнаят, че щъркелите отлитат на юг не заради студа, а защото тук няма храна за тях през зимата. 

Срещите с местните български  автори са запомнящи. Децата имаха възможност да си закупят книги на авторите от Асоциация българска детска книга, които не се предлагат в книжарниците и текстовете им са съобразени с възрастта на децата и развитието на техните умения.

За първокласниците и третокласниците в училище изненадата беше г-жа Д. Петрова. Децата усетиха силата на въздействащата майчина любов чрез досега с приказката "Майчина сълза" от А. Каралийчев. Ученици от седми клас посетиха книжарница "Сиела" във ФК и си закупиха нови книги. Те имаха възможност и да се полюбуват на морската шир в следобеда на 18 ноември. Отговор търсихме и на въпроса: С какво ни обогатяват книгите и досегът с природните красоти? Те споделиха любими мисли от любими книги.