И отново е 15 септември! Здравей 40 - годишно училище наше!

Отново звъни училищният звънец, а дворът е изпълнен с празнична музика и вълнение. Гости на тържественото отриване на 2022/2023 учебна година са много родители, учители пенсионери и представители на Обществения съвет на училището. По традиция Директорът на училището г-жа Ирина Георгиева и г-жа Веселина Панайотова, родител на първокласник, приветстваха присъстващите. Г-н Марио Смърков, областен управител,г-н Иван Портних, кмет на Община Варна, г-н Николай Костадинов, кмет на район Владиславово и г-жа Лилия Христова, Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" изпратиха поздравителни адреси.

Водещите Цветелина Петкова от седми клас и Християн Василев от шести клас пожелаха на учениците - достатъчно слънце, за да запазят мирогледа си светъл, достатъчно дъжд , за да оценят слънцето още повече, достатъчно щастие, за да запазят духа си жив. на седмокласнците - достатъчно "Здравей", за да имат сили за последното "Довиждане!".  На учителите  - да са здрави, смели и борбени, да мечтаят и да дават криле на детските мечти.

Първокласниците трогнаха присъстващите с вълнуващи стихове. Поздрави за тях отправиха второкласниците с песента "Първокласно". Слушахме изпълнението на талантливата Дария от трети клас и на малката Гергана. Вихри се "Джиновски танц" в изпълнение на петокласниците и с песента "Настроение" и фойерверки завърши тържеството. По традиция с първия звънец и менчето с вода г-жа Георгиева покани всички ученици в клас и им пожела да им върви по вода!