В  дните от 5 март до 7 март 2019г.  се проведе седмица на STEM образованието - обучение чрез наука - технология - инженерство - математика. На 5 март се изявиха учениците от петите класове в състезанието "Сървайвър", в което преминаха през пет кръга с практически, експериментални, изчислителни и логически задачи. Отбор "Въздух" спечели приза.

На 6 март шестокласниците премериха сили в задачи в два кръга, където трябваше да съчетаят знания по математика и география. В трети кръг ученици класирани на Националната олимпиада по астрономия - Ивон и Даная от 6а клас заедно с участничката в общински кръг Денислава от същия клас представиха интересни астрономически задачи. Победител в този ден стана отборът от 6а клас.

На 7 март  чествахме със седмокласниците 150 години от създаването на периодичната таблица от Д.Менделеев. С кратък рецитал учениците от 7а клас ни запознаха с живота и делото на гениялния учен. Четирима ученика представиха презентации по химия. Тържеството завърши с тест по природоматематическите дисциплини по мобилните телефони с приложението Kahoot.

 Участниците получиха грамоти и награди.