Кампанията "Походът на книгите" има за цел да повиши и насърчи интереса на децата към четенето и книгите. Седмокласници се включиха в инициативата - те изненадаха своите по-малки приятели от началните класове с четене по роли, драматизиране на откъси от любими детски приказки с български автори. Момичетата поставиха и предварителни задачи на слушането на малчуганите, а те от своя страна отговаряха въодушевено.

  Поздравления за артистичното четене и емоционалното представяне на четците! Благодарност за това, че разкривате любовта си към четенето и книгите и увличате с примера си и другите! Поздравления и за малките любознателни ученици и техните учители, които умело ги въвеждат в света на четенето и книгите! Пребиваването там носи знания и опит!

  Така и учениците от нашето училище се включиха в тринадесетото издание на кампанията за насърчаване на детското четене „Походът на книгите“, организирана от Асоциация „Българска книга“ в партньорство с Министерството на културата, Министерство на образованието и науката, Столична  община, Национално сдружение  на общините в Република България,  Българската библиотечно-информационна асоциация, Дом на културата  "Искър" и Детски книги, целяща повишаване на интереса на децата към четенето и книгите, която се провежда от 02 до 23 април, 2024 година.