ПАРТНЬОРСКАСРЕЩА В ГР. ДАНИЛОВГРАД, ЧЕРНА ГОРА

ПО ПРОЕКТ №35 на  ACES – Academy of Central European Schools

            По покана на партньорите от училище „Вуко Йовович” гр. Даниловград, Черна гора група от пет ученици от І ОУ – Варна с ръководители г-жа Валентина Иванова и г-жа Недялка Георгиева посети училището в гр. Даниловград в периода 16 – 20. ХІІ.2015 год.

            На 17.ХІІ.2015 год. групата пристигна в гр. Даниловград. Учениците бяха настанени в приемни семейства, а ръководителите проведоха среща с ръководството на училището и ръководителите по проекта от училище „Вуко Йовович”, гр. Даниловград, Черна гора и училище „Бракя Миладинови”, гр. Пробиштип,  Македония.

На 18.ХІІ.2015 год.  учениците посетиха учебни занятия в училището домакин и участваха в Работилница за идеи съвместно с учениците от партньорските училища. Ръководителите се срещнаха с представители на Червения кръст и Червения полумесец и всички участваха в предаването на събраните дарения като част от дейността по проекта. На обща среща на Солидарните клубове бяха представени презентации на партньорските училища, свързани с работата по проект №35 на  ACESAcademy of Central European Schools.

            В ранния следобед  групите посетиха градския исторически музей, градската художествената галерия и направиха кратка разходка из града, участваха в благотворителен концерт в Културния дом на града, вечерта присъстваха на фолклорен фестивал.

            На 19.ХІІ.2015 год. посетиха манастира Острог в околностите на Даниловград и участваха в благотворителен базар в центъра на града, организиран от Солидарния клуб към училище „Вуко Йовович”.