15. септември - празничен и пъстър!

Първи учебен ден в I ОУ"Свети княз Борис I"!
Щастливи детски мигове!
В празничния 15. септември I ОУ „Свети княз Борис I" посрещна своите ученици. Тържественото откриване на Новата учебна година започна с издигане на националния трибагреник и посрещане на училищното знаме.
 Поздравителни адреси пристигнаха от: Кмета на  община Варна – господин Иван Портних, от директора на Дирекция хуманитарни и младежки дейности г- жа Лилия Христова, от кмета на община "Владислав Варненчик" - г- н Николай Костадинов, от колективите на Средно руско училище "Александър Сергеевич Пушкин", ОУ"Цар Симеон", ОУ"П. Славейков", ОУ"Патриарх Евтимий" и др.
Ученици, родители и гости бяха поздравени от  директора, г- жа Ирина Георгиева. В словото бе посочено, че училището ни е обновено, модерно, иновативно, в което се прилагат нови, съвременни методи на преподаване на учебния материал.
Изпълнен с позитивни емоции е първият учебен ден за най-малките - първокласниците и за всички ученици.  Развълнувани родители, бивши учители и гости уважиха тържеството. Чаровни  водещи бяха Денислава и Божидар от 6 а клас.  Госпожа Ирина Георгиева,  директор на училището, откри Новата учебна година и поздрави всички за празника. Тя пожела на ученици и учители успехи при усвояването на знанията и благоденствие в училище.  Бившата възпитаничка на г-жа Ц. Тонева - Мариела Савова, майка на първокласничката Тиола, каза  вълнуващи думи за родното училище и изрази доверието си, с което я поверява на г-жа Петя Тончева. Това се казва приемственост в действие - майка и дъщеря с едно училище, нашето! Музикални поздрави отправиха  Дария от четвърти клас, Нора от 7 б клас и малката Диляна от втори клас. Песента "Училище любимо наше" изпяха момичетата от седми б клас. 
Пожеланията ни към  учениците са: да се доверят на своите учители, които ще ги поведат по пътя на  знанието, да бъдат смели в мечтите си и да развиват талантите си! В края на тържеството първи към класните стаи се отправиха най-малките под звуците на училищния звънец!
,,Детето е човек с всички чувства и божествен мир. Да бдим над децата, защото ние сме отговорни за тях – бъдното поколение!‘‘ - Дора Габе
Честит първи учебен ден!
На учителите пожелаваме вдъхновение,
на децата - здраве и постоянство,
на  родителите - сили и търпение! 
Да бъде успешна и ползотворна Новата 2023-2024 учебна година! На добър час!

Текст: Донка Петрова
Снимки: Александра Йорданова